Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület

Tapolca-Diszel térségében 2000. év nyarán Mohos Csaba elhatározta, hogy a térségben fellelhető öreg motorokkal és motorosaikkal egy rövid túrát szervez. Már az első túrára is szép számmal akadtak jelentkezők, azóta a Rozsdamarók több mint egy évtizede aktív résztvevői a veterános életnek. Baráti társaságként több sikeres rendezvény is fűződik a nevükhöz.

Az első találkozó sikerén felbuzdulva született meg az ötlet, hogy minden évben a nyári napfordulóhoz közeli időpontban újra és újra pöröghessenek fel a motorok, és az elhaladó konvoj kékes füstöt eregetve magára vonzza a kíváncsi tekinteteket. Ez a nyári nap már várva várt eseménye a környékbeli és távoli motorosoknak, és a környező települések lakosságának is. A találkozók nagy médiavisszhangot is keltettek, számos regionális napilap, magazin is elismerő szavakat írt a fegyelmezett, kulturált, tartalmas programokról.

A lelkes társaság 2009-ben úgy határozott, hogy egyesületi formában hivatalossá teszi működését. Az Egyesület célja, hogy elősegítse és támogassa a veteránjárművek üzemképes, bemutatható állapotban tartását, szakmai és baráti fórumot teremtsen a veteránjárművek megismerésének, ennek keretében szabadidős-, hobbi- és kulturális tevékenységet szervezzen. A hivatalos bejegyzés megtörténtét követően a tagok száma is évről évre gyarapodott.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*